Koupit vakuovačku online za nízkou cenu
Vaříte často z čerstvých potravin a/nebo máte zahradu? Pak se vyplatí investovat do vakuovačky. Můžete ji použít k vzduchotěsnému uzavření různých potravin v tašce. Zůstávají čerstvé, mají delší trvanlivost a pomaleji ztrácejí chuť. Bezpečně lze skladovat i čaj a kávu. Při nákupu a používání vakuovačky je však třeba zvážit několik bodů.
Tyto vakuovačky se prosadily
Pro příležitostné použití v domácnostech je dobrou volbou ruční vakuovačka. Vejde se do každé zásuvky a není to v podstatě nic jiného než vakuová pumpa. Připojíte ji ke speciálnímu vaku s ventilem a vytáhnete vzduch. Protože však není vzduchotěsná, lze její obsah skladovat pouze několik dní. Tento systém je zajímavý zejména pro dočasné vakuování masa na nadcházející grilovací párty. Marináda se rychleji vstřebává a nevydává žádné pachy do ostatního obsahu lednice.
Nechcete používat sáčky s ventilem a chcete udržet potraviny ještě déle čerstvé? Potom je klasická paprsková vakuovačka zajímavějším řešením. Jedná se o plochý přístroj, který je navíc poměrně kompaktní. Otevřený konec fóliového sáčku se vloží do vakuovačky. Nyní jednotka odvádí vzduch. Sáček je poté hermeticky uzavřen topným tělesem.
Doporučují se modely s dvojitým svarem. Díky tomu je skladování omáček a vlhkých potravin ještě bezpečnější. Paprsková vakuovačka uchovává čerstvost po dlouhou dobu, ale vyžaduje také speciální fólii nebo vakuový sáček. Pokud chcete, můžete si koupit tyčovou vakuovačku v sadě s vařičem sous-vide. Ryby, maso a zelenina se připravují ve vodní lázni na bázi vitaminů. Komorová vakuovačka je velmi výkonná verze. Vložte fóliové sáčky s obsahem do vakuové komory. Tato vakuovačka je pro běžné domácnosti příliš velká. To ukazuje její přednosti v gastronomii.
Funkce a možnosti vakuovačky
Účelem vysávání je zabránit pronikání kyslíku a bakterií. Přirozené chutě a vitamíny tak zůstávají déle zachovány. Naplněné sáčky můžete uložit do lednice a mrazáku, abyste ušetřili místo. Nedostatek kyslíku zde eliminuje riziko popálení jídla mrazem. Jak již bylo zmíněno, další hlavní funkcí těchto přístrojů je vakuové marinování. Vakuování masa dnes již není běžnou praxí jen mezi nadšenci grilování.
Spotřebič se nemusí nutně používat v kuchyni. Všechny předměty můžete samozřejmě vzduchotěsně zabalit a zabalit do smršťovací fólie. To má smysl mimo jiné v případě šperků, cenných mincí a dokumentů.